Tel 0555 090 0187
Profesyonel Etkinlik Yönetimi
1022

İş Yaşamında Motivasyonun Önemi

 Küreselleşen dünya ve beraberinde getirdiği pazar rekabetinin seviyesi giderek artmakta şirketler hızlı büyüme hedeflerini sürdürülebilir büyüme olarak değiştirmektedir.

Büyümeye konu olan sermaye kavramı kaynağının beyaz yaka ve mavi yaka çalışanlar olması yönetici ve lider arasındaki kavramı daha önemli bir boyuta taşımıştır. Zira ekip arkadaşlarını bir hedefe güdeleyen ve motivasyonlarını yüksek seviyede tutan çalışanlar yüksek pozisyonlar elde edebilmektedir.

Liderin veya yöneticinin motivasyon sağlayıcı yetkinliği doğrudan çalışanların bağlılığını ve işine gösterdiği yaklaşımı etkileyecek bir faktördür.

İş yaşamında geçirilen uzun saatler yeni bir sosyal çevrenin oluşması anlamına gelmektedir. Bu sosyal çevre her kademede ki çalışanlardan oluşmakta ve farklı motivasyonlarla desteklenmektedir. Yani kişiler hem çalışma arkadaşları ile hem de farklı seviyedeki yöneticileri ile sürekli etkileşim içerisindedir.

Bu etkileşim ortamı kişilerin motivasyonuna direkt etki etmektedir.

Günümüzün rekabet ortamı ele alındığında motive edilmiş iş gücü hem rekabet avantajı hem de kritik stratejik kaynak anlamında ciddi bir fırsat yaratmaktadır.

Peki çalışanlar nasıl motive edilebilir?

Organizasyonlar bugün birçok farklı motivasyon aracına başvurmaktadır. Tam burada Fitnesstanbull Motivasyonun Outdoor (Açık Alan) kısmına yoğunlaşmış ve ortaya bununla ilgili bilimsel bir kuram ortaya koynuştur. 

Fitnesstanbull Şirketi tüm outdoor aktivite ve eğitimlerinde ortaya koymuş olduğu MOTİVASYON kuramı şu şekildedir.

Çalışanların Motivasyonu: Aktivitenin Kalitesi X İhtiyacın Doğru Analizi X Beklenti Üzerinde Çıktı

Sonuç olarak çalışanların bağlığı ve sermayeye sürdürülebilir katkıları için çeşitli motivasyon araçları çok önemli bir rol oynamaktadır. OUTDOOR Eğitim ve OUTDOOR Aktiviteleri motivasyon araçlarının önemli bir kısmını oluşturmakta ve çalışanlar arası bağların kuvvetlenmesine de büyük katkı sağlamaktadır.

 

 

 

 

 

 

Haydi başlayalım...

Sizi Arıyalım
 
 
 
 
 

Çağrı Merkezi 0505 454 82 80

Pazartesi - Pazar:


Bizi Takip Edin